Το νέο μέτρο που ισχύει για το Πιο Απαρατήρητο Πάσχα μπορεί να σας κοστίσει πρόστιμο

Από την Παρασκευή 26 Μαρτίου, ένα μέτρο περιορισμού κατά του κορωνοϊού που είναι πάνω από τους κανόνες που θέσπισε η Χούντα ντε Ανδαλουσία και συγκρούεται με την υπαγόρευση στην Ανδαλουσία τίθεται σε ισχύ σε όλη την Ισπανία: απαγορεύονται όλες οι συναντήσεις στον ιδιωτικό τομέα των μη συμβασιοτήτων.

Στις 10 Μαρτίου 2021, η Ολομέλεια του Διεδαφικού Συμβουλίου του Εθνικού Συστήματος Υγείας ενέκρινε τη συμφωνία για τη διακήρυξη συντονισμένων δράσεων στον τομέα της δημόσιας υγείας κατά του Covid-19, με την ευκαιρία της Μεγάλης Εβδομάδας 2021. Η συμφωνία αυτή δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Επικρατείας την Παρασκευή 12 Μαρτίου και το συγκεκριμένο μέτρο περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών.

Για τον έλεγχο της πανδημίας COVID-19, εγκρίθηκαν ορισμένα μέτρα αντιμετώπισης για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει αύξηση της μετάδοσης του ιού. Το σχέδιο, το οποίο ισχύει επί του παρόντος, εγκρίθηκε με βάση την ανοδική τάση του αριθμού των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο, παρόλο που τα σωρευτικά στοιχεία επίπτωσης (ΤΝ) είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Τα μέτρα αυτά εμπίπτουν στο ειδικό σχέδιο δράσης που ανέπτυξε η κυβέρνηση της Ισπανίας, λόγω της επιβράδυνσης της μείωσης της τεχνητής νοημοσύνης και των κλινών UCI, περίπου 25% πληρότητα, παραμένουν σε υψηλά ή πολύ υψηλά επίπεδα.

Συναντήσεις σε περιορισμένους ιδιωτικούς χώρους
Το υποχρεωτικό μέτρο σε εθνικό επίπεδο, κατά την περίοδο από τις 26 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου 2021, είναι ο περιορισμός της μονιμότητας των ομάδων προσώπων σε τέσσερις κατ’ ανώτατο όριο σε κλειστούς δημόσιους χώρους και έξι σε ανοικτούς δημόσιους χώρους, εκτός εάν μετατραπούν.

Επιπλέον, και εδώ επιβάλλεται ο κρατικός κανόνας σε αυτόν που ορίζεται από τη Χούντα ντε Ανδαλουσία, σε ιδιωτικούς χώρους οι συναντήσεις θα περιορίζονται σε νεοφώτιστους.

Το BOE ορίζει ότι οι αυτόνομες κοινότητες που έχουν ακόμη πιο περιοριστικά μέτρα για τις συνεδριάσεις από την προηγούμενη, πρέπει να αποφασίσουν από μόνες τους εάν θα τις καταστήσουν πιο ευέλικτες σε αυτό το σημείο, αλλά εδώ το ελάχιστο είναι η πλήρης απαγόρευση τέτοιων συναντήσεων και στην Ανδαλουσία αυτό που κάνει ο κανόνας είναι να σκληραίνει όσον αφορά τις συναντήσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Πρόστιμα για μη συμμόρφωση με τα μέτρα
Το BOE θεσπίζει ως καθεστώς κυρώσεων το άρθρο 10 του οργανικού νόμου 4/1981 με πρόστιμα που μπορούν να φθάσουν έως και 600.000 ευρώ στις σοβαρότερες περιπτώσεις στις οποίες μεγάλος αριθμός ατόμων κινδυνεύει επίτηδες.

Τα πρόστιμα για τη διοργάνωση οικογενειακών συγκεντρώσεων θεωρούνται ήσσονος σημασίας παραβάσεις και κυμαίνονται από 600 έως 3.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των μεταδοτικών νημάτων που ενδέχεται να προκαλέσουν. Η υποτροπή είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο το πρόστιμο που ελήφθη είναι ακόμη υψηλότερο.

Μέτρα που ισχύουν στην Ανδαλουσία κατά τη διάρκεια του Πάσχα
Με αυτόν τον τρόπο, σε όλη την Ανδαλουσία οι κανόνες που ισχύουν για το Πάσχα και οι ακόλουθοι, μέχρι τις 9 Απριλίου, περιλαμβάνουν τους ακόλουθους περιορισμούς:

Η εδαφική κινητικότητα της αυτόνομης κοινότητας είναι περιορισμένη και υπόκειται στις εξαιρέσεις που καλύπτονται από το άρθρο 6 του βασιλικού διατάγματος 926/2020 της 25ης Οκτωβρίου, με τις μοναδικές εξαιρέσεις για την αλλαγή κοινοτήτων, για παράδειγμα λόγους υγείας, εργασίας ή σπουδαστών. Το μέτρο αυτό δεν εφαρμόζεται στις αυτόνομες κοινότητες των Καναρίων Νήσων και των Βαλεαρίδων Νήσων, δεδομένου ότι η είσοδος στο έδαφός τους περιορίζεται στις περιπτώσεις που καθορίζονται στο βασιλικό διάταγμα 926/2020 της 25ης Οκτωβρίου.
Η Ανδαλουσία απαγορεύει επίσης την κινητικότητα μεταξύ επαρχιών, εκτός από τις ίδιες εξαιρέσεις που προβλέπονται για την κινητικότητα μεταξύ αυτόνομων κοινοτήτων.
Η κινητικότητα περιορίζεται τις νυχτερινές ώρες, γνωστή ως απαγόρευση κυκλοφορίας, που καθιερώνεται μεταξύ 23 και 6 ωρών.
Οι δήμοι της Ανδαλουσίας με σωρευτική επίπτωση άνω των 500 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους πρέπει να περιοριστούν περιμετρικά για ελάχιστη περίοδο επτά ημερών, ενώ εκείνοι που υπερβαίνουν τις 1.000 περιπτώσεις, πρέπει να κλείσουν την περίμετρο και επίσης να κλείσουν κάθε δραστηριότητα που θεωρείται μη απαραίτητη για ελάχιστη περίοδο μίας εβδομάδας.
Απαγορεύεται η διεξαγωγή μαζικών εκδηλώσεων κάθε είδους που συνεπάγονται οικισμό ή συγκέντρωση προσώπων.
Οι συναντήσεις στον ιδιωτικό τομέα περιορίζονται στους νεοφώτιστους.
Οι συναντήσεις στη δημόσια σφαίρα μπορεί να είναι μέχρι έξι άτομα εάν βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους και τέσσερα σε κλειστούς χώρους.
Οι ώρες συναλλαγών, η φιλοξενία και άλλες οικονομικές δραστηριότητες μπορεί να παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 22:30, μισή ώρα πριν από την έναρξη ισχύος της απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Η υγειονομική περίθαλψη ενέκρινε την υλοποίηση μιας θεσμικής εκστρατείας για την πρόληψη της χαλάρωσης των συμπεριφορών, με το σύνθημα “Δεν σώζουμε εβδομάδες”, σώζουμε ζωές, μέσω των οποίων το CISNS αναλαμβάνει να ξεκινήσει με τα διάφορα μέσα επικοινωνίας όλα τα μέτρα και τους περιορισμούς της υποχρεωτικής συμμόρφωσης κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και συλλέγονται στο εν λόγω BOE.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *