Το Δημοτικό Συμβούλιο θα αναλάβει τη ρύθμιση των δρόμων στη La Guareña και το El Mojo

Το Συμβούλιο Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενέκρινε τη σύναψη συμβάσεων οδικών έργων στις αγροτικές φτωχογειτονιές Puente de la Guareña και El Mojo έναντι ποσού 17.893 ευρώ. “Το Δημοτικό Συμβούλιο του Jerez, μέσω της Αντιπροσωπείας Αγροτικού Περιβάλλοντος, θα επισκευάσει τους δρόμους σε αυτές τις δύο αγροτικές φτωχογειτονιές με τους όρους που επιτρέπει η Χούντα ντε Ανδαλουσία επειδή είναι κτηνοτροφικές διαδρομές, οι οποίες εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της”, εξήγησε ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Περιβάλλοντος.

Ο Jesús Alba επεσήμανε ότι αυτή η δημοτική δράση αποσκοπεί στην επισκευή και συντήρηση ορισμένων τμημάτων δρόμων και στις δύο φτωχογειτονιές. “Οι τεχνικές εκθέσεις που έχουμε παρουσιάσει βλέπουν σημαντικές ελλείψεις στη σταθερότητα αυτών των δρόμων που τους καθιστούν σχεδόν αδιάβατους για τη συνήθη και καθημερινή διέλευση των γειτόνων με τα οχήματά τους”, τόνισε.

Ο δημοτικός διευθυντής έχει διασφαλίσει ότι δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, σε σχέση με τον Covid-19, και προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα εκτοπισμού των γειτόνων, “αποφασίσαμε να δράσουμε για να αποφύγουμε τις απομονώσεις από οικογένειες που διαμένουν σε αυτές τις περιοχές, ώστε να μπορέσουν να ικανοποιηθούν οι βασικές ανάγκες τους”, δήλωσε ο Jesús Alba.

Ελήφθη επίσης υπόψη κατά την παρέμβαση στην άφιξη μελλοντικών βροχών που μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω υποβάθμιση των δρόμων. Οι δημοτικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν στη γειτονιά Puente de la Guareña, η οποία αποτελεί μέρος της Cañada Real de Albadalejo-Cuartillos, και στην αγροτική γειτονιά El Mojo και Baldío Gallardo, η οποία αποτελεί μέρος της Cañada Real de Lomopardo και της Μεδίνας, και οι δύο κτηνοτροφικές διαδρομές αποτελούν ευθύνη της Junta de Andalucía.

Στη γειτονιά La Guareña, η σχεδιαζόμενη δράση συνίσταται στη διάλυση της υφιστάμενης επιχείρησης, με μηχανικά μέσα, η οποία μετά την ισοπέδωσή της θα λάβει συνεισφορά «alluno» ή zahorra, η οποία θα ποτιστεί και στη συνέχεια θα συμπιεστεί. Η δράση των ρυθμίσεων πραγματοποιείται με τους τεχνικούς όρους που επιτρέπει η Junta de Andalucía. Στην περίπτωση της γειτονιάς El Mojo, η επισκευή θα πραγματοποιηθεί υπό τις ίδιες τεχνικές και υλικές συνθήκες όπως στη La Guareña.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *