Στο έργο, ένα κέντρο διερμηνείας για τα στυλό της Rota

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ρότα εξασφάλισε επιχορήγηση 100.000 ευρώ από Ευρωπαϊκά κονδύλια για τη δημιουργία κέντρου για την ερμηνεία των στυλό αλιείας, όπως ανέφερε η τοπική κυβέρνηση τονίζοντας ότι θα αποτελέσει “νέο τουριστικό και περιβαλλοντικό πόρο για την πόλη”.

Η δημοτική κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι αυτός ο περίβολος, σχεδιασμένος στις προηγούμενες εγκαταστάσεις του DUX που βρίσκεται στην Avenida de la Diputación, “θα επιτρέψει να δείξει και να εκτιμήσουν τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο αυτών των κτιρίων με ιστορία που, επιπλέον, αποτελούν κορυφαίο τουριστικό πόρο για τη Ρότα”.

Η συνολική επένδυση υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ. Η ενίσχυση αυτή είναι «το μέγιστο ποσό που καθορίζεται μέσω της γραμμής επιδότησης για έργα στο πλαίσιο των συμμετοχικών στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης του GALP 2019 (ομάδες δράσης του τοπικού τομέα αλιείας), του επιχειρησιακού προγράμματος EMP 2014-2020, με ευρωπαϊκά κονδύλια». “Για να ολοκληρωθεί το συνολικό ποσό της επένδυσης, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ήδη εισαγάγει το ποσό στους φετινούς δημοτικούς προϋπολογισμούς”, ανέφερε η τοπική κυβέρνηση.

Η Σύνθεση «έχει ήδη συντάξει» το έργο, το οποίο «αποτελεί μέρος της σειράς δράσεων που στοχεύουν στη διατήρηση, προστασία και αποκατάσταση της φυσικής κληρονομιάς της Ρότας και θα αποτελέσει ποιοτικό άλμα σε τουριστικό επίπεδο, καθώς και πηγή μεγάλων δυνατοτήτων σε επίπεδο εκπαιδευτικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης».

Η δημοτική κυβέρνηση υπογράμμισε ότι «το κέντρο αυτό θα γίνει ένας τέλειος χώρος με ασυναγώνιστη τοποθεσία για τη δημοσιοποίηση των αλιευτικών στυλό και της τέχνης της αλιείας υψηλής ηλικίας που παραδοσιακά πραγματοποιείται σε αυτό το περιβάλλον επιτρέποντας τη χρήση αλιευτικών πόρων με βιώσιμο τρόπο· εκτός από την εκτίμηση της διαχείρισης αυτού του χώρου μεγάλου περιβαλλοντικού πλούτου που έχει επιτελέψει το Δημοτικό Συμβούλιο και του τεράστιου έργου που επιτελούν οι άνθρωποι που απαρτίζουν την Ένωση Πίτας Corraleros «Corrales de Rota» όσον αφορά τη διατήρηση, τη φροντίδα, την εκμετάλλευση και τη διάδοσή τους».

Το προτεινόμενο έργο, το οποίο θα «ενσωματώσει όλα τα πεύκα που βρίσκονται στο οικόπεδο», περιλαμβάνει «ανοιχτούς και κλειστούς χώρους διασυνδεδεμένους μεταξύ τους που θα προσκαλέσουν τους επισκέπτες να περιηγηθούν σε εκθέσεις, προβολές και μικρές λιμνούλες που θα αναδημιουργήσουν τη δραστηριότητα και θα δημιουργήσουν χώρο αναψυχής και καθιστικό στο τέλος του οικοπέδου που θα συνδέεται με το πευκοδάσος που δίνει πρόσβαση στα μαντρί».

Κατά την άποψη της τοπικής αυτοδιοίκησης, το μελλοντικό κέντρο διερμηνείας “θα είναι η οριστική επιστροφή σε αυτό το μοναδικό θύλακα που ανακηρύχθηκε Φυσικό Μνημείο της Ανδαλουσίας, ένας τουριστικός και οικολογικός πόρος πρώτου επιπέδου που πρόσφατα έγινε επίσης ο πρώτος προστατευόμενος χώρος στην Ανδαλουσία που απέκτησε το Q of Quality”.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *