“Πρωινό και σνακ με καρδιά” είναι πίσω

Ο Ισπανικός Ερυθρός Σταυρός εγκαινίασε την 9η έκδοση της εκστρατείας αλληλεγγύης «Πρωινό και σνακ με καρδιά», η οποία πραγματοποιείται από τις 12 έως τις 17 Απριλίου με την υποστήριξη των σούπερ μάρκετ Alcampo στο Jerez και το Sanlúcar. Ο στόχος είναι να αυξηθούν οι δωρεές για την αγορά τροφίμων για παιδιά με κοινωνικές προκλήσεις και έτσι να διασφαλιστεί ότι έχουν πρόσβαση σε ισορροπημένη, υγιεινή και πλήρη διατροφή.

Σε ακραία μέτρα πρόληψης πανδημίας, τα φυσικά προϊόντα δεν θα συλλεχθούν στην είσοδο του σούπερ μάρκετ φέτος. Αντ ‘αυτού, οι δωρεές 1, 3, 5, 10 και έως 20 ευρώ μπορούν να γίνουν στις γραμμές μετρητών 209 υπεραγορών και σούπερ μάρκετ Alcampo σε όλη την Ισπανία. Μεταξύ αυτών, τα κέντρα του Jerez και του Sanlúcar. Μπορεί επίσης να δωριστεί στο www.alcampo.es και www.cruzroja.es.

Στο τέλος της εκστρατείας, ολόκληρο το ποσό που θα δωριστεί θα παραδοθεί στον Ισπανικό Ερυθρό Σταυρό με εξαργυρώσιμες κάρτες, με τις οποίες οι πιο ευάλωτες οικογένειες της επαρχίας θα μπορούν να αγοράζουν τρόφιμα για σνακ και πρωινό “με καρδιά”, που προορίζονται για παιδιά. Όπως και σε προηγούμενες εκδόσεις, στη δωρεά των πελατών θα προστεθεί δωρεά 110.000 ευρώ από την Alcampo. Από την πλευρά τους, το NHOOD και το Oney θα κάνουν δωρεά 3.000 ευρώ το καθένα.

Στην προηγούμενη εκστρατεία, συμμετείχαν περισσότεροι από 3.800 εθελοντές από τον Ισπανικό Ερυθρό Σταυρό και 1,67 εκατομμύρια πρωινά και σνακ ελήφθησαν σε όλη την Ισπανία.

Το πρωινό και τα σνακ #ConCorazón είναι μια πρωτοβουλία του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού, του Alcampo, του Nhood, του Oney και της Ένωσης Μαγείρων και Reposteros (ACYRE Madrid). Στόχος του είναι να συνεργαστεί, όπως επισημαίνει ο Στόχος 17 των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, αναζωογονώντας την παγκόσμια εταιρική σχέση για τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Επιπλέον, έχει ως στόχο να συμπεριλάβει την κοινωνία των πολιτών στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών που ζουν σε δύσκολες καταστάσεις, συμβάλλοντας επίσης στην επίτευξη του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης 2, ο οποίος αναφέρεται στον τερματισμό της πείνας, στην επίτευξη επισιτιστικής ασφάλειας και στη βελτίωση της διατροφής.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *