Πιστεύεις ότι είναι εντάξει που οι μάσκες είναι υποχρεωτικές ακόμα και στην παραλία;

Η διαμάχη πέρα από την καταλληλότερη χρήση των μασκών εξυπηρετείται. Από τώρα και στο εξής, η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλη την Ισπανία για όλα τα άτομα ηλικίας άνω των έξι ετών, είτε βρίσκονται εκεί είτε όχι, όπως δημοσιεύεται από την κυβέρνηση στην Επίσημη Εφημερίδα του Κράτους. Τώρα, σύμφωνα με τον νέο κανόνα που ισχύει για ολόκληρη την επικράτεια, η μάσκα πρέπει να μεταφέρεται παντού, συμπεριλαμβανομένων των παραλιών, των πάρκων ή των φυσικών περιοχών που εξαπλώνονται σε όλη την ισπανική επικράτεια. Αντιμέτωπος με αυτό το μέτρο, ο σύμβουλος υγείας της Ανδαλουσίας, Jesús Aguirre, έχει ήδη δείξει τη δυσαρέσκειά του στο Διεδαφικό Συμβούλιο Υγείας.

Ο σύμβουλος υγείας και οικογένειας της Junta de Andalucía, Jesús Aguirre, εξέφρασε τη διαφωνία του στο Διεδαφικό Συμβούλιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με τους κανονισμούς που δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα του Κράτους και οι οποίοι δεν απαιτούν τη χρήση της μάσκας σε όσους εκτελούν ατομικό υπαίθριο αθλητισμό σε χώρους διέλευσης άλλων ανθρώπων.

Στον τελευταίο βαθμό που ορίζει η εκτελεστική εξουσία, περιγράφεται λεπτομερώς ότι πρέπει να χρησιμοποιείται σε δημόσιους δρόμους, σε εξωτερικούς χώρους, όπως παραλίες και δημόσιες πισίνες, και σε οποιονδήποτε κλειστό χώρο για δημόσια χρήση ή που είναι ανοιχτός για το κοινό. Τα παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω πρέπει να το φορούν και η υποχρέωση διατηρείται σε δημόσια ή ιδιωτικά μέσα μεταφοράς.

Το άρθρο 6 αυτού του νόμου της νέας κανονικότητας είναι αυτό που προβλέπει τη ρύθμιση της χρήσης μάσκας και περιλαμβάνει ορισμένες εξαιρέσεις στις οποίες θα επιτρέπεται να μην φοράει τη μάσκα. Εδώ είναι οι περιπτώσεις:

Άτομα που έχουν οποιοδήποτε είδος ασθένειας ή δύσπνοιας που μπορεί να επιδεινωθεί από τη χρήση της μάσκας ή τα οποία, λόγω της αναπηρίας ή της εξάρτησής τους, δεν έχουν αυτονομία να την αφαιρέσουν ή έχουν αλλαγές συμπεριφοράς που καθιστούν τη χρήση της ανεφάρμοστη.
Αν κάνουμε ατομικό υπαίθριο άθλημα.
Περιπτώσεις ανωτέρας βίας ή κατάστασης ανάγκης ή όταν, λόγω της ίδιας της φύσης των δραστηριοτήτων, η χρήση της μάσκας είναι ασυμβίβαστη, σύμφωνα με τις ενδείξεις των υγειονομικών αρχών”.
Μεγαλύτερος έλεγχος με το Γιβραλτάρ
Ο Αγκίρε κάλεσε την κυβέρνηση της Ισπανίας “μεγαλύτερο υγειονομικό έλεγχο με το Γιβραλτάρ ενόψει της άφιξης επιβατών ως αποτέλεσμα της εναέριας κυκλοφορίας για να αποτρέψει την άφιξη νέων στελεχών στην κοινότητα και τη μεγαλύτερη μετάδοση του Covid-19”.

Ο σύμβουλος της Ανδαλουσίας ήθελε επίσης να μάθει τις προηγούμενες άδειες που ελήφθησαν από τη συναυλία της Βαρκελώνης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, καθώς “θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί απέναντι σε γεγονότα μεγάλης εισροής κοινού” όπως αντικατοπτρίζεται στις συστάσεις που εγκρίθηκαν πριν από λίγες ημέρες από το Διεδαφικό Συμβούλιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *