Κοροναϊός Jerez: το ποσοστό μόλυνσης αυξάνεται κατά περισσότερο από 7,5% μετά το Σαββατοκύριακο

Η σκηνή στο Jerez γίνεται περίπλοκη. Η Junta de Andalucía έχει ήδη εκδώσει την επίσημη έκθεσή της με τη συχνότητα εμφάνισης από τους δήμους -τις δημοσιεύει από Δευτέρα έως Παρασκευή- και η πόλη επιδεινώνει τα στοιχεία της. Αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι η αύξηση, μία ακόμη ημέρα, του σωρευτικού ποσοστού επίπτωσης, μια παράμετρος που αξιολογεί την κατάσταση κινδύνου της μετάδοσης του κορονοϊού.

Ο Jerez βρίσκεται σε 125,8 μεταδοτικές νότες ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες μετά το Σαββατοκύριακο, επιστρέφοντας σχεδόν στο ίδιο σημείο όπου βρισκόταν η πόλη στις αρχές Μαρτίου. Επιπλέον, η περιοχή υγείας έχει επίσης μια αύξηση και από τις 12 Απριλίου το ποσοστό είναι 138.8. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την εξέλιξη αυτού του ποσοστού, διότι σηματοδοτεί όχι μόνο τον κίνδυνο αλλά και τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν σε κάθε δήμο. Αυτή τη στιγμή ο Jerez παραμένει στη φάση 2, επιτρέποντας την κινητικότητα μέσω της επαρχίας.

Η επίσημη έκθεση προσθέτει 55 νέα θετικά στοιχεία στον συνολικό αριθμό που επιβεβαιώθηκε σε αυτή την υγειονομική κρίση, καθιστώντας συνολικά 14.194 πανδημικές μεταδοτικές ενέργειες στο Jerez και εκφράζει περαιτέρω τη λύπη του για τον περαιτέρω θάνατο του Covid-19 στην πόλη (302 η συνολική κρίση). Αυτοί οι κακοί αριθμοί αμαυρώνουν το θετικό γεγονός της ημέρας και 126 άτομα έχουν απολυθεί μετά την υπέρβαση της νόσου και υπάρχουν ήδη 11.886 πολίτες που έχουν θεραπευτεί από τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

Στην υγειονομική περιοχή Jerez-Costa Noroeste, η Sanlúcar ηγείται των χειρότερων δεδομένων με ποσοστό μετάδοσης 200,9. Ακολουθεί η Ρότα με 153,7 και η Τρεμπουένα με 142,5.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *