Ένα δελφίνι πεθαίνει αφού διασώθηκε σε αυτή την παραλία στην Ανδαλουσία

Ένα δελφίνι πέθανε αυτή την Τετάρτη αφού διασώθηκε ζωντανό στην παραλία της πρωτεύουσας Misericordia de Málaga, όπως αναφέρθηκε από τις Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης 112 της Ανδαλουσίας και της Aula del Mar, της οποίας το Κέντρο Ανάκτησης Θαλάσσιων Απειλούμενων Ειδών (Crema) έχει καταλάβει το ζώο.

Στις 11 π.m. έλαβαν μια κλήση από ένα άτομο που έλεγε ότι ένα ζωντανό δελφίνι είχε βρεθεί σε εκείνη την παραλία και ότι παρόλο που οι λουόμενοι είχαν προσπαθήσει να το επιστρέψουν στο νερό, πάντα επέστρεφε στην ακτή.

Επεσήμαναν επίσης ότι υπήρχε πολύ φούσκωμα και ότι φαινόταν σαν να τραυματίστηκε το ζώο. Στη συνέχεια, η Τοπική Αστυνομία ενημέρωσε τους 112 ότι το δελφίνι έχει βοηθηθεί και το Κέντρο Αποκατάστασης το έχει παραλάβει και το μεταφέρει στις εγκαταστάσεις του για λεπτομερή εξέταση της υγείας του.

Από την Crema έχουν διευκρινίσει στην Europa Press ότι το ζώο έχει διασωθεί ζωντανό στην προαναφερθείσα παραλία, μπροστά από το επαρχιακό κτίριο, αλλά έχει ήδη πεθάνει στις εγκαταστάσεις του κέντρου αποκατάστασης και αναμένεται να πραγματοποιήσει τη νεκροψία την Πέμπτη.

Είναι ένα κοινό αρσενικό δελφίνι λίγο πάνω από δύο μέτρα, περίπου 90 κιλά σε βάρος και παλιό. ήταν πολύ λεπτό, με ροζ σαγόνι, γδαρμένο και με βλάβη στο πτερύγιο.

Οι ειδικοί κρέμας εξήγησαν ότι υπήρχε πολύ πρήξιμο και ότι όταν ένα τέτοιο ζώο φτάνει στην ακτή “είναι επειδή δεν είναι καλά και δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την ομάδα τους και να φτάσουν στην ακτή”. Έτσι, πρόσθεσαν ότι η μόλυνση και η παρουσία κάποιου πλαστικού ήταν σε θέση να επηρεάσει, κάτι που θα καθορίσει τη νεκροψία του ζώου.

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *